Blog

12 őrült ivós játék

Egy ufó
Egy ufó
2024.02.25 12:36
12 őrült ivós játék

Veletek is előfordult már, hogy a lassan indult be a buli? Vagy már részegen érkeztetek a haverokkal, hogy skippeljétek a kínos csendet? Nos...Azt hiszem ez mindenkinek ismerős lehet. Mit szólnál, ha mutatnánk néhány olyan ivós játékot, ami garantáltan megalapozza majd a hangulatot?

Kings Cup

Ami kell hozzá: rengeteg pia és 1 pakli franciakártya

A Kings Cupot bármennyien játszhatjátok. A lényeg, hogy készítetek egy listát, hogy milyen kártyához milyen ivós feladatot rendeltek. Ezt követően húzzatok a kártyapakliból! Minden alkalommal azt kell tenned, ami a listán az adott kártya mellett szerepel. Minél jobban belebonyolódtok a játékba, annál izgalmasabb.

 

 

Thumper

Ami kell hozzá: pia, egy asztal és nyugodt szomszédok

Körbeültök egy asztalt, ezután pedig mindenki elkezd lassan tapsolni: kettőt az asztalra csaptok, kettőt tapsoltok. Az asztalra csapásokat és a tapsolást is hanggal nyomatékosítjátok. Ezután mindenki mutat egy egyéni jelet, mondjuk meghúzza a fülét vagy betakarja a szemét. Miközben mindenki tapsol a ritmus szerint, az első játékos mutatja a saját jelét, majd egy másikét. Ezt a másiknak észre kell vennie, majd ugyanúgy mutatnia a saját, majd egy harmadik játékos jelét, és így tovább. Aki nem reagál gyorsan és helyesen, annak meg kell innia a pohara teljes tartalmát.

 

Rezzenéstelen arc

Ami kell hozzá: sok pia, néhány papírcetli és toll

Amikor isztok, nehéz rezzenéstelen arccal ülni, így ez a játék remek kihívás. Egyikőtök vicces vagy figyelemfelkeltő mondatokat ír papírcetlikre, miközben mindenki rezzenéstelen arccal ül. Ezután minden játékos felvesz egy papírt és megpróbálja megőrizni rezzenéstelen arckifejezését. Akinek nem sikerül vagy bármilyen reakciót mutat, innia kell.

 

 

Legvalószínűbb

Ami kell hozzá: pia, pia és pia!

A játékosok körben ülnek és feltesznek egy 'legvalószínűbb' kérdést. Például: 'Kinél a legvalószínűbb, hogy dugította már el a WC-t?'  , Egy gyors visszaszámlálást követően 3...2...1, mindenki arra a személyre mutat, aki szerinte a legvalószínűbb. Akire a legtöbben mutatnak, az iszik és annyit, ahányan mutattak rá. Ilyen egyszerű!

 

 

Ivós Jenga

Ami kell hozzá: pia és Jenga (esetleg egy alkoholos filc)

Próbálj meg kihúzni egyet és reménykedj!

A részeg Jenga olyan, mint a normál Jenga, csak fakockáin vicces feladtok és merész kérdések szerepelnek. Miután felépítettétek a tornyot, húzzatok ki sorban egy-egy kockát, majd helyezzétek a tetejére, ezután pedig teljesítsétek az adott kockán lévő kihívást. Ha a torony összedől,  reménykedj, hogy kevés italod maradt, mert mindet meg kell innod, mielőtt a következő kör elkezdődik.

 Írhattok a fadarabokra ti is, vagy vásárolhattok egy erre a célra megálmodott ivós-jengát.

 

 

Összeragadva

Ami kell hozzá: valami, amivel össze tudjátok magatokat kötözni, pl: szikszalag, cipőfűző, sál...legyetek kreatívak!

Ez a játék szó szerint közelebb hoz titeket! Írjatok fel szivatós feladatokat cetlikre, majd dobjátok be a közösbe! Vigyázz, mit írsz, hiszen lehet pont te kapod majd! Álljatok párba kettesével és hajtsátok végre a feladatokat úgy, hogy egy-egy testrészetek össze van kötve. Ha ez nem sikerül, akkor a pároddal mindketten isztok.

 

 

Én még soha

Ami kell hozzá: pia és túlzott őszinteség

Az "Én még soha" játék nagyszerű lehetőség arra, hogy megismerhesd a barátaid titkait. Ossz meg valamit a többiekkel, amit még soha nem tettél meg. Ha valaki megtette a jelen lévők közül, neki innia kell. Például, ha azt mondod: 'engem még soha nem igazoltattak', akkor mindazok, akiket már igen, isznak. A legfontosabb, hogy megismerjétek egymás cringe sztorijait is!

 

 

Sör– és fröccspong

Ami kell hozzá: sör/fröccs vagy valamilyen hosszú ital és poharak (legalább 12 db)

Két csapat játszik egymás ellen. A lényeg, hogy az ellenfél poharába beledobj egy pingponglabdát, és ha ez sikerült, meg kell inniuk a pohár tartalmát. Ha a labda visszapattan a ti térfeletekre, újra dobhattok, viszont arra ügyeljetek, hogy mindig legyen a közelben egy pohár víz, amit a labda öblítésére használhattok. A játék játszható különböző tartalmú poharakkal is (pl. sör és fröccs). A poharakat x alakban helyezzétek el.

 

 

T-Rex

Ami kell hozzá: pia

Egy egész éjszakán át tartó, nagyon idegesítő játék. Mindig amikor iszol, a könyöködet az oldaladhoz kell szorítanod, mint egy T-Rex, ha ezt elfelejted és valaki rajtakap, akkor újra innod kell!

 

 

Dzsibuti

Ami kell hozzá: pia és lehetőleg egy nagy társaság

A szabály a következő: minden játékos az óramutató járásával megegyező irányban elkezd felfele számolni: egy, kettő, három, négy... azonban a hetes szám helyett a "Dzsibuti" szót kell mondani. A hetet tartalmazó és 7-tel osztható számok helyett mindig dzsibutit mondunk: 7.14,17,21,27,28,stb

Na de! A hetesnél, azaz a dzsibutinál megfordul a kör, és az óramutató járásával ellentétesen kell folytatni tovább.

Nagyon egyszerű elrontani: hetest mondasz, túl sokáig gondolkozol, elfelejted, hogy megfordult a sorrend. Aki hibázik, annak le kell húznia egy pohár előre kitöltött italt, ami lehet rövid is...

 

 

Egy igaz, egy hamis

Ami kell hozzá: pia

Nagy társasággal érdemes játszani ezt a számolós játékot. Ezt a régi, jól bevált játékot olyan társaságoknak ajánljuk, akik még kevéssé ismerik egymást – tehát lehet egy randi is. A játék menete nagyon egyszerű: valaki elmesél két történetet. Ezek közül az egyik igaz, a másik pedig hamis. Miután meghallgattátok a két történetet, tippelnetek kell, vajon melyik igaz, és melyik kamu. A rosszul tippelőknek le kell húzniuk, ami előttük van (lehet sör, bor, tömény is). Ha azonban mindenki rájött az igazságra, akkor a bénán kamuzó mesélőnek kell a pohara fenekére néznie.

 

 

Orosz rulett

Ami kell hozzá: felespoharak, ital

Ahányan vagytok, annyi feleses pohárra és valamilyen átlátszó röviditalra (eredetileg vodkára, de lehet gin, fehérrum vagy pálinka) lesz szükségetek. Minden poharat megtöltötök vízzel, kivéve egyet, amibe az említett röviditalt töltitek. A poharakat összekeveritek, majd mindenki lehúz egyet, és nézitek, vajon ki kapta a golyót.

 

 

Ivós kártyák és társasok

Ami kell hozzá: a választott kártya vagy társasjáték és mérhetetlen mennyiségű alkohol

A mi kedvenc party játékunk a Rip Friendship ivós kártya, ami akár a barátságtoknak is örökre véget vethet. Para nem?

Ezek a kártyák nem kímélnek senkit és semmit. Ha engedelmeskedsz nekik, a balhé garantált. Az egyetlen módja, hogy megnekülj a kínos szituktól, ha iszol. A nagy kérdés tehát:

GONOSZ LESZEL VAGY RÉSZEG?